Design a site like this with WordPress.com
Get started

Methoden om te repareren ‘Outlook geeft fout 0x800ccc78 bij het verzenden van e-mail’

Bent u ooit in de situatie geweest waarin uw Outlook plotseling niet meer werkt en u een bericht ontvangt met de melding ‘Outlook geeft fout 0x800ccc78 bij het verzenden van e-mail’? en heb je geen idee wat je moet doen? Maakt u zich geen zorgen, want dit is het meest typische type fout dat de meeste Outlook-gebruikers tegenkomen en deze fout heeft geen invloed op de inkomende Outlook-berichten. De fout verspreidt zich voornamelijk in alle edities van MS Outlook, zoals Outlook 2003, 2007, 2010, 2013 en 2016.

Het optreden van deze fout is meestal om de verkeerde invoer van de uitgaande servergegevens te herinneren. Maar het is te zien dat wanneer deze fout optreedt, de meeste gebruikers hun Outlook opnieuw opstarten zonder na te denken over de oorzaak.

Dus in deze blog zal ik de verschillende methoden bespreken om fout 0x800ccc78 in Outlook op te lossen. Maar voordat we verder gaan, moeten we de redenen weten waarom we deze foutmelding krijgen.

Wat zijn de oorzaken van het verkrijgen van Outlook-fout 0x800ccc78?

De belangrijkste reden achter het ontvangen van deze fout, wanneer er iets ongewoons is tijdens het verzenden van de authenticatie van e-mails.

Internet Service Provider of ISP is verantwoordelijk voor het verzenden of ontvangen van de gegevens. De internetprovider legt de poortwaarden uit zodat netwerken tegelijkertijd met elkaar coördineren zodat het verzenden / ontvangen soepel kan verlopen. Standaard is het poortnummer in Outlook maximaal 25 voor het overbrengen van e-mails. Dus je kunt je afvragen wanneer het probleem zich voordoet?

Dan is het antwoord wanneer ISP hun poortnummer blokkeert en het verandert in een ander. Wanneer ISP poortnummer 25 blokkeert en 587 toestaat, krijgt u de Outlook-fout 0x800ccc78.

De andere reden is dat wanneer de “Mijn uitgaande server (SMTP) vereist verificatie” is uitgeschakeld, u deze moet inschakelen, voor het geval u dat niet doet, heeft u niet de bevoegdheid om uw e-mails over het netwerk over te brengen.

De twee verschillende situaties waarin u de Outlook-fout 0x800cc78 krijgt, zijn besproken. Nu moeten we verschillende manieren leren om ze op te lossen.

De handmatige methoden om de “Outlook geeft fout 0x800ccc78 bij het verzenden van e-mail” te repareren

Methode – 1: Sta de SMTP-optie toe

Er is een grotere kans dat uw optie “Mijn uitgaande server (SMTP) vereist authenticatie” is uitgeschakeld. U kunt deze optie inschakelen door de onderstaande stappen te volgen:

 • Eerst moet u Microsoft Outlook openen en op Tools tikken en later op “Accountinstellingen”. Aandachtspunt: soms staat de optie Accountinstellingen onder de menubalk Bestand.
 • Vervolgens krijg je het venster met Accountinstellingen, tik in dat venster op de optie E-mail.
 • Nu wordt het venster van Nieuwe e-mailaccount toevoegen op uw pc weergegeven, tik op Meer-instellingen.
 • Vervolgens krijg je het scherm ‘Internet e-mailinstellingen’, tik je op het selectievakje van “Mijn uitgaande server (SMTP) vereist authenticatie” en “Gebruik dezelfde instellingen als mijn inkomende mailserver”.
 • Tik op Ok.
 • Eindelijk kunt u uw Outlook-toepassing opnieuw starten en vervolgens proberen uw e-mail opnieuw te verzenden.


Methode – 2: U kunt uw poortnummer wijzigen in 587

Een andere reden voor het krijgen van “Outlook geeft fout 0x800ccc78 bij het verzenden van e-mail” is misschien omdat uw poortnummer is gewijzigd door de internetprovider, daarom moet u dit wijzigen door de volgende stappen te volgen:

 • Open eerst de Outlook-applicatie. Tik op Tools en kies de accountinstellingen.
 • Tik vervolgens op Wijzigen in het venster Accountinstellingen
 • Tik op Meer instellingen op Nieuw e-mailaccount toevoegen en tik vervolgens op het tabblad Geavanceerd.
 • Hier ziet u de poortnummers van IMAP en SMTP, nu kunt u poortnummer 587 instellen voor uitgaande server (SMTP) en op Ok tikken.
 • Tik op Volgende en vervolgens op Voltooien.
 • Hoewel handmatige methoden gratis te gebruiken zijn, maar erg lang zijn en veel tijd in beslag nemen, is er ook deskundig advies nodig om de hele procedure uit te voeren, aangezien het voor de beginnende gebruikers een moeilijke taak is om te bedienen. Daarom kunnen gebruikers een alternatieve tool gebruiken die de fout op een efficiëntere en snellere manier oplost.

Alternatieve methode

U kunt de PST-reparatietool gebruiken die uw beschadigde en gecodeerde Outlook PST-bestanden kan oplossen. Deze software kan uw PST-bestand ophalen en opslaan in de formaten zoals EML, DBX, MSG, PST, MBOX en Archive. De software ondersteunt in hoge mate de Microsoft Outlook-versies 2016, 2013, 2010, 2007, 2003, 2002 en 2000.

Conclusie

In deze blog heb ik de reden uitgelegd waarom ik ‘Fout 0x800ccc78 bij het verzenden van e-mail’ in Outlook krijg en verschillende methoden om de Outlook-fout op te lossen. De handmatige methode zoekt de behoefte van een expert om het proces uit te voeren, terwijl de alternatieve tool het hele proces snel en soepel en veilig zal uitvoeren. Ik heb deze tool vaak geprobeerd en kan je verzekeren dat deze tool het beste alternatief is en deze Outlook-fout kan oplossen en kan voorstellen om hem te gebruiken.Als je nog steeds technische problemen hebt, kun je het team van helpdeskundigen bellen, ons Outlook Bellen.

Published by Elinathomas

Mijn naam is haleybrown en ik woon in Amsterdam, Nederland. Ik heb engineering gedaan aan de Universiteit Gent en werk nu met Google als technisch support engineer. Ik hou van muziek, zingen, boeken lezen. Ik vind het leuk om netwerkproblemen op te lossen, daarom kies ik voor engineering. Als je een probleem hebt met je Google-account, bel dan dit nummer. https://bellenmerken.com/google/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: