Design a site like this with WordPress.com
Get started

Hoe Facebook Incorrect Thumbnail-probleem in WordPress op te lossen

Heb je ooit een onjuiste miniatuur van een bericht gezien als je je berichten op Facebook deelt?

Het is een typische blunder die nieuwkomers betreuren, omdat het niet altijd duidelijk is hoe ze de juiste miniatuurweergave kunnen krijgen.

In dit bericht laten we u zien hoe u het probleem met de verkeerde Facebook-miniatuur in WordPress aanpakt.

Waarom Facebook de miniatuurafbeelding niet ophaalt

Er zijn verschillende redenen waarom Facebook de weergegeven afbeelding op uw bericht niet correct kan zien.

Een van de meest populaire oorzaken is dat u meerdere afbeeldingen in uw of: Image-tag heeft, waarbij uw uitgelichte afbeelding kleiner is dan de andere.

Veel WordPress-plug-ins, zoals AIO SEO en Yoast SEO, voegen automatisch Open Graph (OG) -tags toe aan uw site om te voorkomen dat de ontbrekende thumbnail-problemen verschijnen.

Caching-plug-ins, CDN-conflicten of een ontbrekende metatag voor een open grafiek voor de miniatuurafbeelding zijn allemaal mogelijke triggers.

Omdat er geen duidelijke foutmeldingen worden weergegeven bij het gebruik van de foutopsporingsmethode, is het buitengewoon moeilijk om erachter te komen wat het probleem veroorzaakt.

Laten we dus eens kijken naar enkele oplossingen voor het onjuiste Facebook-miniatuurprobleem.

Lees verder als u schriftelijke instructies wilt.

Kies uw Facebook-miniatuur met AIO SEO

Het gebruik van de AIO SEO-plug-in is een manier om de gewenste miniatuur weer te geven. Het is de beste WordPress SEO-plug-in die beschikbaar is en het maakt het eenvoudig om uw inhoud aan te passen voor zoekmachines en sociale mediasites.

We laten u zien hoe u dit doet met de gratis editie van AIOSEO. Bekijk AIO SEO pro als je meer SEO-functies wilt ontgrendelen en meer bezoekers naar je blog wilt trekken. Zie onze volledige AIO SEO-analyse voor meer informatie.

U moet eerst AIO SEO installeren en activeren. Hier leest u hoe u een WordPress-plug-in in zijn geheel kunt mounten.

U kunt de Facebook-miniatuur eenvoudig wijzigen wanneer u een bericht schrijft nadat u de plug-in hebt geïnstalleerd. Blader eenvoudigweg naar beneden onder de berichteditor naar de metabox AIO SEO-instellingen en selecteer het tabblad Sociaal.

Je ziet een vervolgkeuzelijst “Afbeeldingsbron” waar je de miniatuurafbeelding voor Facebook kunt kiezen als je een beetje naar beneden scrolt. U kunt bijvoorbeeld uw uitgelichte afbeelding gebruiken of een aangepaste afbeelding uploaden om deze te vervangen.

Sla uw bericht op nadat u uw Facebook-miniatuurafbeelding heeft toegevoegd, en het probleem zou in de meeste gevallen moeten zijn opgelost.

Dit is hoe ons bericht eruit zal zien:

Als dit niet werkt, zorg er dan voor dat je je WordPress-cache hebt gewist en de Facebook-foutopsporingstool hebt gebruikt die verderop in het artikel wordt vermeld om het bericht te vernieuwen.

Kies uw Facebook-miniatuur met de Yoast SEO-plug-in

Aan elke individuele post of pagina kan ook een aangepaste Facebook-miniatuur worden toegevoegd met behulp van de Yoast SEO-plug-in.

Simpel gezegd, de Yoast SEO-plug-in moet worden aangekoppeld. Nadat je het hebt geïnstalleerd en ingeschakeld, moet je een Facebook-miniatuur invoegen in elk bericht dat je leuk vindt.

Scrol omlaag naar de Yoast SEO-metabox onder de berichteditor en druk op het tabblad Sociaal terwijl je een bericht schrijft. Daar is een knop te vinden om een miniatuurafbeelding voor Facebook te uploaden.

De Facebook-miniatuur voor ons bericht over het starten van een blog ziet er als volgt uit:

Facebook Debug Tool gebruiken om de cache te wissen

Als je de juiste miniatuur hebt toegevoegd maar Facebook deze nog steeds niet laat zien, is het probleem waarschijnlijk te wijten aan caching.

Zorg er om te beginnen voor dat u de paginacache in WordPress hebt gewist.

Daarna moet u de foutopsporingstool van Facebook gebruiken om de cache te wissen.

De beste manier om problemen met Facebook-miniaturen op te lossen, is door de Facebook-app voor foutopsporing te gebruiken.

Kopieer en plak de URL van uw WordPress-bericht in de foutopsporingsmethode.

Druk vervolgens op de knop Opnieuw schrapen en Facebook zal de miniatuur van uw bericht bijwerken. Het is mogelijk dat u twee keer op de knop Opnieuw schrapen moet drukken.

We hopen dat dit artikel nuttig was bij het oplossen van het Facebook-miniatuurprobleem in WordPress. Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in onze tutorials over hoe u knoppen voor sociaal delen aan uw WordPress-site kunt toevoegen en hoe u het verkeer van uw blog kunt stimuleren.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal voor videozelfstudies over WordPress als je dit bericht leuk vond. U vindt ons ook op sociale mediasites zoals Twitter en Facebook.

Als je een probleem hebt met de onjuiste thumbnail-problemen van Facebook, zul je merken dat er momenteel geen klantenondersteuning beschikbaar is, maar je hebt de mogelijkheid om de klantenservice te bellen. Bezoek de ondersteuningspagina van Facebook Bellen en spreek met de experts die u kunnen helpen met uw vragen. Er zal een geautomatiseerde expert zijn die al uw vragen beantwoordt. U wordt alsnog tijdig geïnformeerd over problemen.

Published by Elinathomas

Mijn naam is haleybrown en ik woon in Amsterdam, Nederland. Ik heb engineering gedaan aan de Universiteit Gent en werk nu met Google als technisch support engineer. Ik hou van muziek, zingen, boeken lezen. Ik vind het leuk om netwerkproblemen op te lossen, daarom kies ik voor engineering. Als je een probleem hebt met je Google-account, bel dan dit nummer. https://bellenmerken.com/google/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: