Design a site like this with WordPress.com
Get started

Instructies voor het maken van de stamboom van Google Docs

Een stamboom is een handig hulpmiddel om de geschiedenis van uw familie bij te houden en te ordenen. Het kan helpen bij de opvoeding van uw kinderen en hun kinderen. Google Docs is een fantastisch hulpmiddel voor het maken van stambomen als u er een zoekt.

We zullen in de onderstaande secties verschillende benaderingen demonstreren voor het maken van een stamboom in Google Documenten.

1. Gebruik een sjabloon uit Google Documenten

Het gebruik van een sjabloon is de eenvoudigste manier om een stamboom te maken. Het enige dat u hoeft te doen, is de informatie over het gezinslid invullen nadat u de sjablonen hebt ontvangen. Daarnaast kunt u thema’s van verschillende websites gebruiken, zoals Template.com. Laten we eens kijken hoe u uw stamboom kunt maken met behulp van stamboomsjablonen:

1. Zoek op “stamboomsjablonen” op templates.com.

2. Kies vervolgens onder Bestandsindeling “Google Docs” en de sjabloon van uw keuze. Klik vervolgens op ‘Gratis downloaden’

.

3. Druk nogmaals op “Gratis download”.

4. Klik gewoon op ‘Doorgaan met Google’.

5. Kies het e-mailadres dat je wilt gebruiken om door te gaan.

6. Als u ervoor kiest om “een kopie te maken” van het document nadat u dit heeft gedaan, krijgt u de keuze.

U kunt informatie over uw gezin toevoegen nadat u het document hebt gekopieerd.

2. Stamboomconstructie vanaf nul

Op Google Documenten kunt u altijd helemaal opnieuw beginnen als u geen sjabloon wilt gebruiken. U heeft meer creatieve vrijheid en controle over de einduitvoer als u bij het begin begint bij het maken van een stamboom. Het zal echter meer tijd en werk kosten.

U kunt als volgt beginnen met het maken van een stamboom in Google Docs:

1. Maak een nieuw document in Google Docs.

2. Ga naar “Invoegen” > “Tekening” > “Nieuw” in het nieuwe document.

3. Kies onder ‘Vormen’ de rechthoekige pictogramvorm.

Teken daarna de rechthoek door met uw muis te klikken en te slepen. Wijzig de vulkleur in “Transparant” als dit nog niet het geval is.

4. Teken zoveel rechthoeken als nodig is op basis van het aantal gezinsleden na het voltooien van stap 3. Om het als een boom te laten lijken, plaatst u ze zoals weergegeven in de schermafbeelding.

5. Als u klaar bent, selecteert u het symbool “Textbox” in het menu “Invoegen”. Gebruik vervolgens uw muis om te klikken en te slepen om een tekstvak in elke rechthoek in te voegen.

6. Typ in het tekstvak de naam van het gezinslid en herhaal het proces voor elke rechthoek. U kunt ook andere informatie in het tekstveld opnemen, zoals de geboorte- of overlijdensdatum.

7. Gebruik nu het lijngereedschap om de rechthoeken samen te voegen. Selecteer hiervoor het “Lijn”-symbool onder “Lijn”.

Gebruik vervolgens uw muis om te klikken en te slepen om een lijn te maken die de rechthoeken verbindt.

Druk op “Opslaan en sluiten” wanneer u klaar bent. Je hebt met succes een stamboom gemaakt in Google Docs; Gefeliciteerd.

Conclusie

Dit artikel heeft twee verschillende benaderingen gedemonstreerd voor het maken van een stamboom in Google Docs. Wij adviseren om een sjabloon te gebruiken als u snel een stamboom wilt maken. U kunt echter altijd helemaal opnieuw beginnen als u meer artistieke vrijheid en controle over het resultaat wilt. Google Nederland bellen.

Advertisement

Published by Elinathomas

Mijn naam is haleybrown en ik woon in Amsterdam, Nederland. Ik heb engineering gedaan aan de Universiteit Gent en werk nu met Google als technisch support engineer. Ik hou van muziek, zingen, boeken lezen. Ik vind het leuk om netwerkproblemen op te lossen, daarom kies ik voor engineering. Als je een probleem hebt met je Google-account, bel dan dit nummer. https://bellenmerken.com/google/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: