Design a site like this with WordPress.com
Get started

Een bericht op Instagram bewerken

Mogelijk leer je hoe je een Instagram-bericht kunt wijzigen dat al live is gegaan vanuit deze klantenservice Nummer Nederland. Het bijschrift, de tags, de locatie en de Alt-tekst kunnen allemaal worden gewijzigd, maar het is niet mogelijk om de afbeelding of video zelf te bewerken.

1. Start Instagram op je tablet of telefoon. Het is het ‘Instagram’-gelabelde camerapictogram met een roze, oranje, paarse en witte achtergrond. Het is te vinden in de app-lade of op het startscherm.

2. Selecteer het profielpictogram. In de rechterbenedenhoek van het scherm staat de omtrek van een persoon. Uw berichten worden hierop getoond.

3. Als u een bericht wilt wijzigen, scrolt u ernaartoe. Om een bericht te openen als je je berichten in een raster bekijkt, tik je op de miniatuur ervan.

4. (iPhone/iPad) Of tik op (Android). Het bevindt zich in de rechterbovenhoek van de post. Het menu zal groeien.

5. Klik op Bewerken. Dit brengt een bericht naar voren dat kan worden bewerkt.

 • In plaats van Bewerken te selecteren, kies je Verwijderen als je het hele bericht wilt verwijderen.

6. Verander het bijschrift. Tik op het typgebied om het toetsenbord weer te geven en breng vervolgens de gewenste wijzigingen aan in de tekst die onder uw bericht wordt weergegeven.

7. Wijzig de positie van een tag. De onderstaande stappen moeten worden gevolgd als je een ander Instagram-account in je bericht wilt taggen of een tag wilt verwijderen:

 • Tik in de linkerbenedenhoek van de afbeelding of video op Mensen taggen. Tik gewoon op het aantal getagde personen in de linkerbenedenhoek als je eerder tags hebt ingevoerd.
 • Selecteer het onderwerp door erop te tikken.
 • Wanneer het wordt weergegeven in de zoekresultaten, drukt u erop nadat u bent begonnen met het typen van de naam of het handvat van het account dat u wilt taggen.
 • Druk op een tag om deze te kiezen en tik vervolgens op de X die verschijnt om deze te verwijderen.
 • Als u klaar bent, klikt u op Gereed in de rechterbovenhoek.

8. Breng wijzigingen aan in een locatie.

 • Tik op Plaats toevoegen om een locatie op te nemen. Begin met het typen van het adres in de zoekbalk boven aan het bericht en tik erop wanneer het wordt weergegeven.
 • Tik op de locatie bovenaan het bericht, selecteer Plaats wijzigen en voer vervolgens een nieuwe locatie in om te wijzigen.
 • Tik op de locatie bovenaan het bericht en tik vervolgens op Locatie verwijderen om de locatie te verwijderen.

9. Voeg nieuwe of bijgewerkte alternatieve tekst toe. Wanneer er tekst aan een foto wordt toegevoegd, ontstaat er een alternatieve beschrijving voor visueel gehandicapte Instagram-gebruikers.

 • Klik in de rechterbenedenhoek van de afbeelding of video op Alt-tekst toevoegen.
 • Bewerk of typ de tekst daar.
 • Tik in de rechterbovenhoek op Gereed.

10. Als je klaar bent met het aanbrengen van wijzigingen, tik je op Gereed. De rechterbovenhoek is waar het is. Uw wijzigingen zijn live gegaan.

We hopen dat deze handleiding je heeft geholpen bij het bewerken van een Instagram-bericht. Nu kun je zonder problemen een Instagram-bericht bewerken. Als je een probleem hebt met Instagram. U kunt dus contact met ons opnemen. Bedankt : Instagram Nederland

Advertisement

Published by Elinathomas

Mijn naam is haleybrown en ik woon in Amsterdam, Nederland. Ik heb engineering gedaan aan de Universiteit Gent en werk nu met Google als technisch support engineer. Ik hou van muziek, zingen, boeken lezen. Ik vind het leuk om netwerkproblemen op te lossen, daarom kies ik voor engineering. Als je een probleem hebt met je Google-account, bel dan dit nummer. https://bellenmerken.com/google/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: