Design a site like this with WordPress.com
Get started

Een Facebook-bericht instellen voor later

De interesse van de lezer behouden met een consistente stroom van inhoud op uw Facebook-pagina. Plan berichten van tevoren om te voorkomen dat u steeds nieuwe inhoud moet publiceren! Zelfs als je programma’s zoals HootSuite gebruikt, staat Facebook je niet langer toe om berichten op persoonlijke accounts te plannen. Je kunt dit echter nog steeds doen op de pagina van een bedrijf of organisatie. Je kunt met deze wikiHow leren hoe je Facebook-paginaberichten voor de toekomst kunt plannen.

1. binnen een computer

1. Ga naar Facebook op https://www.facebook.com. Als je nog niet bent ingelogd, doe dit dan meteen door de instructies op het scherm te volgen.

 • U kunt geen berichten plannen voor uw persoonlijke account op Facebook. Alleen berichten voor pagina’s die je beheert, kunnen worden gepland. Pagina’s worden meestal gebruikt door bedrijven, non-profitorganisaties, blogs en beroemde mensen.

2. Kies Pagina’s. Het is de optie in het linkermenu met een oranje vlag.

 • Als je nog geen pagina hebt gemaakt, kun je dit doen door Pagina’s te selecteren en vervolgens + Nieuwe pagina maken te kiezen in het linkermenu.

3. Ga naar je pagina. De kop “Pagina’s” aan de linkerkant geeft een overzicht van de pagina’s waar u de leiding over heeft.

4. Selecteer vervolgens Publicatietools. Het is te vinden in het linkerdeelvenster, onderaan.

5. Selecteer vervolgens Een bericht maken. Het is de blauwe knop in de linkerbovenhoek van de berichten die al zijn gemaakt.

6. Stel je bericht op. Typ in het veld met het label ‘Schrijf iets’ het bericht precies zoals u het wilt weergeven. Emoji’s, tags, afbeeldingen en andere inhoud kunnen allemaal worden toegevoegd.

7. Op de pijl omlaag naast “Publiceren” moet worden geklikt. Het bevindt zich in de rechterbenedenhoek van het venster. Het menu zal groeien.

8. Selecteer in het menu Post plannen. Het venster Bericht plannen wordt dan weergegeven.

9. Bepaal wanneer het bericht live moet gaan op de pagina. Indien van toepassing, zal door op de datum van vandaag te klikken een kalender openen waarin u een toekomstige datum kunt selecteren, en door op de huidige tijd te klikken kunt u een andere tijd selecteren. Uw eigen tijdzone wordt gebruikt voor de datum en tijd die u kiest.

 • De vroegste post die je kunt plannen is over 20 minuten. Berichten kunnen tot 75 dagen van tevoren worden gepland.
 • Zorg ervoor dat u AM of PM kiest.

10. Om je geplande bericht op te slaan, klik je op Opslaan. Dit is de blauwe knop in de rechter benedenhoek van het pop-upvenster. Je bericht is nu ingesteld om live te gaan op de gekozen tijd en datum in de nieuwsfeed van je pagina.

 • Als je besluit het bericht niet te plannen, kun je teruggaan naar de pagina Publicatietools, Geplande berichten kiezen in het linkerdeelvenster en een andere optie selecteren door op de pijl-omlaag naast het bericht te klikken (Publiceren, Opnieuw plannen of Annuleren).
 • Keer terug naar Publicatietools, selecteer Geplande berichten en klik vervolgens op Bewerken bij het bericht om wijzigingen in de inhoud aan te brengen.

2. op een mobiel of tablet

1. Op uw telefoon of tablet moet Facebook Business Suite zijn geïnstalleerd. De optie om berichten op je pagina te plannen is niet beschikbaar op de mobiele versie van de normale Facebook-app of de mobiele website.

2. Fb Business Suite moet worden geopend. Het is het blauwgrijze embleem met een gestileerde witte cirkel erin. Volg de aanwijzingen op het scherm om in te checken met het Facebook-account dat je gebruikt om de pagina te beheren als je nog niet bent aangemeld.

3. De pagina waar u een bericht wilt plannen, moet worden geopend. Business Suite wordt automatisch naar uw pagina geopend. Tik op je profielsymbool in de linkerbovenhoek en kies de pagina waarvoor je het bericht wilt plannen als je meerdere pagina’s hebt en naar een andere moet overschakelen.

4. Klik op Publiceren. In de linkerbovenhoek van het scherm is dit de grijze knop.

5. Klik op Publiceren. Het staat net onder de naam van de pagina bovenaan. Het venster Nieuw bericht wordt dan weergegeven.

6. Schrijf het artikel dat u wilt plannen. Typ in het gedeelte ‘Schrijf iets…’ het bericht precies zoals je het wilt weergeven. U kunt ook het onderste menu gebruiken om afbeeldingen toe te voegen, uw locatie te taggen, een sentiment of activiteit te selecteren of een van de andere dingen te doen.

7. Tik op Volgende als je klaar bent. De rechterbovenhoek is waar het is. Er wordt een voorbeeld van uw bericht weergegeven en er worden enkele planningskeuzes weergegeven.

8. Er moet een latere datum worden gekozen. Boven aan het scherm, onder ‘Planningsopties’, vindt u deze mogelijk.

9. Kies een tijd en datum. Je kunt de dag en tijd kiezen waarop het bericht in je nieuwsfeed moet worden weergegeven. Zorg ervoor dat u AM of PM selecteert.

 • Je kunt al binnen 20 minuten een bericht plannen. De laatste is over 75 dagen.
 • Uw eigen tijdzone wordt gebruikt voor de datum en tijd die u kiest.

10. Klik op Gereed of Stel een datum in. Afhankelijk van de app-versie die je hebt, verandert de naam van de optie.

11. Tik op Plannen om het bericht te plannen en op te slaan. De rechterbovenhoek is waar het is. Het artikel is nu ingesteld om op de gekozen tijd en datum in de nieuwsfeed van je pagina te worden geplaatst.

 • Je wordt naar het scherm Berichten en verhalen gebracht nadat je je bericht hebt ingepland. Om je geplande post te zien, tik je op het vervolgkeuzemenu in de linkerbovenhoek en selecteer je Gepland.

12. Bewerk een aankomend bericht (optioneel). Je hebt de mogelijkheid om een van deze dingen te doen als je besluit het bericht te wijzigen, het meteen te publiceren of helemaal niet meer te posten. Dit is hoe:

 • Om terug te gaan naar het Berichten & Verhalen-scherm als je het al hebt verlaten, tik je op het tweede pictogram (twee overlappende vensters) onderaan.
 • Selecteer Gepland in de vervolgkeuzelijst onder het tabblad Berichten.
 • Tik rechts van het geplande bericht op de drie stippen.
 • Als u de inhoud wilt bewerken, kiest u Bewerken. Je kunt een bericht meteen publiceren door ervoor te kiezen om het te publiceren, een bericht opnieuw plannen voor een later tijdstip, of een bericht en de volledige inhoud ervan verwijderen.

We hopen dat deze handleiding je heeft geholpen bij het plannen van berichten op Facebook. Nu kunt u probleemloos berichten op Facebook plannen. Als je een probleem hebt met Facebook. U kunt dus contact met ons opnemen. Bedankt : Facebook Nederland bellen.

Advertisement

Published by Elinathomas

Mijn naam is haleybrown en ik woon in Amsterdam, Nederland. Ik heb engineering gedaan aan de Universiteit Gent en werk nu met Google als technisch support engineer. Ik hou van muziek, zingen, boeken lezen. Ik vind het leuk om netwerkproblemen op te lossen, daarom kies ik voor engineering. Als je een probleem hebt met je Google-account, bel dan dit nummer. https://bellenmerken.com/google/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: