Hoe Google Maps te repareren als het niet werkt

Als Google Maps niet werkt, komt dit waarschijnlijk door een probleem met de mobiele app, die het meest voorkomt op Android. Probeer de volgende methoden als uw Google Maps-app op uw telefoon of tablet crasht of andere problemen heeft die uw Maps-ervaring belemmeren.

Start de app opnieuw

Het opnieuw opstarten van de app is het eerste dat u moet proberen. Sluit het programma volledig en tik vervolgens op de tegel om Google Maps opnieuw te starten en opnieuw te synchroniseren met de servers van Google. Voor het grootste deel lost dit het probleem voor iPhone-gebruikers op. U kunt ook proberen uw telefoon volledig opnieuw op te starten.

Wifi-verbinding controleren

Controleer of Google Maps is geconfigureerd om alleen op wifi te werken. De schakelaar is te vinden in het menu Instellingen van de app. Hoewel de modus voor alleen wifi een geweldige methode is om gegevens op te slaan, kunt u de app niet gebruiken als u zich buiten het bereik van een app bevindt.

Alleen wifi Kaarten

Als je mobiele signaal zwak is, probeer dan verbinding te maken met een wifi-bron door op het wifi-symbool te drukken en een netwerk te selecteren, of je wifi in en uit te schakelen om te zien of het automatisch verbinding maakt.

Als je weet dat je buiten bereik bent, download dan Google Maps van tevoren offline, zodat je de kaart op je telefoon kunt gebruiken, zelfs als je geen signaal hebt.

Update de app

Om te profiteren van de meest recente functies, moet u ervoor zorgen dat u de meest recente versie van de Google Maps-app gebruikt. U kunt de Google Maps-app rechtstreeks vanuit de Play Store bijwerken als u bent ingelogd op uw Google-account.

Log in op uw Google-account als u dat nog niet heeft gedaan.

  • Ga op je telefoon of tablet naar de Google Play store en zoek naar de Maps-app.
  • Tik in de Play Store-app op Openen.
  • Als u op installeren tikt, wordt u naar een inlogscherm geleid dat u niet kunt overslaan.
  • U wordt gevraagd om in te loggen.
  • Tik op Meer (pictogram met drie stippen) in de rechterbovenhoek en vervolgens op Updates.
  • Zoek een kaart, navigeer en verken deze en werk deze vervolgens bij.

Cache en gegevens wissen

  • Open de app Instellingen op uw Android-telefoon of -tablet.
  • Selecteer Apps en meldingen in het vervolgkeuzemenu.
  • Zoek de Google Maps-app in uw lijst met gedownloade apps.
  • Opslag- en cache-opties zouden moeten verschijnen wanneer u de app selecteert.

Google Maps-opslaginstellingen

Door de cache te wissen, worden tijdelijke gegevens verwijderd, terwijl het wissen van de gegevensopslag alle programmagegevens permanent verwijdert. Wis eerst de cache en probeer vervolgens de opslaggegevens te wissen als dat niet werkt.

Nauwkeurigheid verbeteren

Als je dat nog niet hebt gedaan, klik dan op Locatienauwkeurigheidstips in het menu Instellingen om de locatienauwkeurigheid van Google Maps te vergroten.

Locatienauwkeurigheidskaarten

U kunt uw telefoon opnieuw kalibreren door op de blauwe stip te tikken die uw huidige positie weergeeft. Gedurende een paar seconden wordt u gevraagd uw telefoon te bewegen en te kantelen in een achtvormig patroon.

google maps kompas opnieuw kalibreren stap 3

  • Is Google Maps nog steeds niet beschikbaar? Overweeg deze alternatieven.
  • Pictogrammen voor Waze-kaarten
  • Als geen van de voorgaande opties het probleem oplost, of als u regelmatig problemen moet oplossen, kan het de moeite waard zijn om een ​​alternatief te proberen. Google Maps Go, een lichtgewicht Progressive Web Software-variant van de klassieke Google Maps-app, is een keuze.

Neem contact op met het technische ondersteuningsteam van Google Bellen als het probleem aanhoudt of als u andere vragen heeft. U kunt contact met hen opnemen via de informatie op de Google-pagina.

Published by Elinathomas

Mijn naam is haleybrown en ik woon in Amsterdam, Nederland. Ik heb engineering gedaan aan de Universiteit Gent en werk nu met Google als technisch support engineer. Ik hou van muziek, zingen, boeken lezen. Ik vind het leuk om netwerkproblemen op te lossen, daarom kies ik voor engineering. Als je een probleem hebt met je Google-account, bel dan dit nummer. https://bellenmerken.com/google/

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started