Hoe het uitgangsvermogen van een USB-poort in Windows 10 te controleren?

De USB-poorten op uw computer worden gevoed door uw computer. Zo kunnen randapparatuur zoals een muis, toetsenbord, camera, smartphone, harde schijf en andere opslagapparaten door de poorten worden uitgelezen.

Wist u echter dat de snelheid waarmee u informatie kunt verzenden of een aangesloten apparaat kunt opladen, wordt bepaald door het uitgangsvermogen van de USB-poort van uw computer? Het hangt ook af van zijn mogelijkheden om systeemback-ups en massale bestandsoverdrachten te vereenvoudigen. Bovendien bepaalt de capaciteit van het uitgangsvermogen of uw gadget alleen toetsenborden, printers en muizen kan gebruiken.

Heb je je ooit afgevraagd waarom het een eeuwigheid duurt om bestanden van je computer naar een externe harde schijf, SSD-kaart of flashstation te verzenden op één USB-poort? Wanneer u echter een andere poort probeert, is de overdracht aanzienlijk sneller. Misschien heb je gemerkt dat een randapparaat op de ene poort niet zo goed presteert als zou moeten, maar op een andere poort feilloos. Het draait allemaal om stroomproductie, eigenlijk.

Omdat stroom zo’n belangrijk aspect van USB-verbruik is, moet u onderzoeken hoeveel uw poorten leveren. U kunt uw USB-apparaat mogelijk niet op uw computer gebruiken als dit onvoldoende is

Hoeveel Watt is een USB-poort van een computer?

Elke computergebruiker moet zich ervan bewust zijn dat niet alle USB-poorten gelijk zijn gemaakt. Sinds de introductie van USB 1.0 in de jaren negentig zijn er enkele technologische ontwikkelingen geweest. Elke keer dat een nieuwe USB-standaard wordt uitgebracht, nemen de gegevensoverdrachtssnelheid en het uitgangsvermogen toe. Dus, hoeveel stroom kan een USB 2.0-, 3.0- of 3.1-poort leveren?

Normaal gesproken ziet u stroomafwaartse poorten opladen op een desktop-pc of laptop (CDP’s). U kunt echter ontdekken dat uw computer ook een conventionele downstream-poort (SDP) heeft. Een downstream-laadpoort, ook wel laad- en synchronisatiepoort genoemd, kan zowel opladen als gegevens verzenden en ontvangen van uw aangesloten apparaat. Standaard downstream-poorten zijn daarentegen alleen voor gegevensoverdracht.

Dit zijn wat verschillende soorten poorten kunnen leveren:

 • Tot 500 mA kan worden geleverd via USB 1.0, USB 1.1 en USB 2.0 standaard downstream-aansluitingen (milliampère).
 • Tot 900 mA kan worden geleverd via USB 3.0 standaard downstream-verbindingen.
 • Tot 1.500 mA kan worden geleverd via USB 3.0-laadstroomafwaartse aansluitingen.

Hoe het uitgangsvermogen van een USB-poort op Windows 10 te controleren

U kunt het werkelijke vermogen van uw USB-poorten bepalen, evenals de hoeveelheid stroom die wordt verbruikt door de apparaten die erop zijn aangesloten. Met de ondersteuning van Apparaatbeheer kunt u dit doen. Dat is echter niet de enige optie die voor u beschikbaar is.

Om de voeding van een USB-poort te testen, kunt u speciale hardware gebruiken die bekend staat als een USB-voltmeter. Deze apparaten zijn redelijk geprijsd. Ondertussen kunnen sommige softwarepakketten van derden de functies van uw USB-poort bepalen, inclusief het uitgangsvermogen.

Dit zijn uw opties:

 • Controleer het uitgangsvermogen van uw USB-poorten met Apparaatbeheer.
 • Meet het uitgangsvermogen van uw USB-poorten met een USB-voltmeter.
 • Gebruik een softwaretool van derden om erachter te komen wat uw USB-kenmerken zijn.

Optie 1: Gebruik Apparaatbeheer om het uitgangsvermogen van uw USB-poorten te controleren
Volg de onderstaande procedure:

Open de applicatie Apparaatbeheer. Klik met de rechtermuisknop op de Start-knop in de linkerbenedenhoek van uw scherm of druk hiervoor op de Windows + X-toetsenbordcombinatie. Selecteer vervolgens in het menu Hoofdgebruiker Apparaatbeheer.

Als alternatief kunt u de toetsenbordcombinatie Windows + R gebruiken om het dialoogvenster Uitvoeren te openen. Klik op OK of druk op Enter op uw toetsenbord nadat u “devmgmt. MSC” (geen aanhalingstekens) in het zoekgebied.

Scroll naar beneden in Apparaatbeheer totdat u Universal Serial Bus-controllers ziet. Om uw USB-apparaten te zien, dubbelklikt u op de categorie of gebruikt u de vervolgkeuzepijl aan de linkerkant.
Selecteer een item met het label USB Composite Device, Generic USB Hub of USB Root Hub met het rechtsklikmenu. Selecteer vervolgens onder het contextmenu Eigenschappen.

 • Schakel uit naar het tabblad Power.
 • Controleer het totale beschikbare vermogen in de kolom Hubinformatie. Het kan ongeveer 500 milliampère per poort zijn.
 • De randapparatuur die via de hub op uw computer is aangesloten, evenals de hoeveelheid stroom die ze nodig hebben, staan ??vermeld in het gedeelte over bijbehorende apparaten.
 • Herhaal stap 3 en 4 voor meer informatie over de mogelijkheden van de extra USB-hubs.

U kunt ook de stroomgegevens van uw USB-poorten controleren. Hier leest u hoe u dit doet:

 • Vouw de vervolgkeuzelijst Apparaatbeschrijving uit door naar het tabblad Details te gaan.
 • Zoek en selecteer Power Data in de lijst met mogelijkheden. In het veld Waarde ziet u de stroomgegevens van de USB-poort. Hier leest u hoe u ze kunt begrijpen:
 • Kijk onder Huidige energiestatus om te zien wat je hebt.
 • Kijk naar de sectie Vermogensmogelijkheden. Mogelijk worden D0 Supported, D2 Supported of D3 Supported weergegeven.
 • D0 geeft aan dat het apparaat volledig is opgeladen. Het is de huidige stand van zaken.
 • D1 en D2 zijn tussenliggende slaapstadia.
 • De diepe slaapfase is D3.
 • U kunt Apparaatbeheer afsluiten als u klaar bent met het opzoeken van de beschrijvingen van uw USB-poorten.

Optie 2: gebruik een USB-voltmeter om het uitgangsvermogen van uw USB-poorten te meten

Een USB-voltmeter kan worden gebruikt om het uitgangsvermogen van de USB-poort van uw computer te controleren. Het voordeel van deze gadgets is dat ze niet beperkt zijn tot gebruik met uw computer. Je kunt ze ook gebruiken om de batterijduur van andere apparaten zoals powerbanks en autoladers te controleren. U kunt er een ophalen bij uw plaatselijke computerwinkel of er een online bestellen.

Optie 3: Gebruik een softwareprogramma van derden om uw USB-eigenschappen te achterhalen

Als je geen geld wilt uitgeven aan een vermogensmeter, gebruik dan een programma dat je op je computer kunt installeren. Veel van deze programma’s van derden zijn te vinden op internet. Ze kunnen de eigenschappen van uw USB-poorten lezen en deze aan u presenteren in een gebruiksvriendelijke interface.

Zorg ervoor dat u alleen software downloadt en installeert van betrouwbare bronnen. Sommige apps kunnen Trojaanse paarden bevatten, die uw machine kunnen blootstellen aan virussen en andere infecties. Ze kunnen andere optionele programma’s in het pakket bevatten die zonder uw medeweten zijn geïnstalleerd. Sommige van deze programma’s kunnen zelfs uw browserinstellingen wijzigen, waardoor uw computer aan extra gevaren wordt blootgesteld.

We raden aan om Auslogics Anti-Malware te installeren om u veilig te houden. Het hulpprogramma detecteert en verwijdert snel alle gevaarlijke software die probeert toegang te krijgen tot uw computer. Op deze manier bent u veilig tegen virussen die uw persoonlijke gegevens kunnen stelen, uw bestanden kunnen beschadigen of zelfs uw computer kunnen beschadigen.

Conclusie

In dit artikel hebben we bekeken hoe USB-uitvoer op Windows 10 kan worden gedetecteerd. Als u de mogelijkheden van uw USB-poorten kent, kunt u bepalen welke poorten het meest geschikt zijn voor uw werk.

We hopen dat je dit artikel informatief vond. Laat ons weten wat je ervan vindt in het opmerkingenveld hieronder. We horen graag van u.

Onze Windows-ondersteuningsgroep van topontwerpers helpt u graag met Windows-gerelateerde problemen. U kunt ons snel bereiken en onze hulpgroep informeren over uw bezorgdheid. Bel Bellen Windows Klantenservice Telefoonnummer klantenservice telefoonnummer om de Windows blunders aan te pakken. Daarom zijn onze vertegenwoordigers van de Windows-klantenservice 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar. Ons primaire doel is om u een consistente Windows OS-ervaring te bieden.

Published by Elinathomas

Mijn naam is haleybrown en ik woon in Amsterdam, Nederland. Ik heb engineering gedaan aan de Universiteit Gent en werk nu met Google als technisch support engineer. Ik hou van muziek, zingen, boeken lezen. Ik vind het leuk om netwerkproblemen op te lossen, daarom kies ik voor engineering. Als je een probleem hebt met je Google-account, bel dan dit nummer. https://bellenmerken.com/google/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: