Hoe Windows Update-fout op te lossen: code 0x80070422

Hoe u Windows Update-fout eenvoudig kunt oplossen: code 0x80070422, op Windows 10

Windows Update is een gratis Microsoft-service die het downloaden en installeren van software-updates via internet voor het Windows-besturingssysteem automatiseert. Windows-software-updates, servicepacks, patches, Microsoft-antivirusprogramma’s (zoals Windows Defender) en stuurprogramma-updates voor hardwareapparaten zijn allemaal beschikbaar via de service. Elk Windows-besturingssysteem vereist Windows Update om goed te kunnen functioneren. Updates worden automatisch geïnstalleerd op de meeste Windows-machines met het besturingssysteem.

Microsoft biedt veel updates voor Windows 10, wat voor bepaalde klanten lastig kan zijn. Het installeren van Windows kan bijvoorbeeld resulteren in een foutnummer van “0x80070422”, dat vergezeld gaat van een melding waarin wordt uitgelegd dat de updates niet konden worden geïnstalleerd. Veel Windows 10-klanten zijn de foutcode “0x80070422” tegengekomen als gevolg van een Windows Update-probleem. Na het installeren van updates of het volledige Windows 10-besturingssysteem is het probleem vaak verholpen. Tijdens het controleren op updates en bij het installeren van programma’s uit de Microsoft Store, kan de fout worden weergegeven.

Gelukkig kunt u de “0x80070422”-fout snel oplossen door onder andere Windows Update te controleren, IPv6 uit te schakelen, Netwerklijst opnieuw te starten en Windows Troubleshooter uit te voeren. We zullen in dit bericht een paar verschillende manieren bespreken om dit probleem op te lossen.

Controleer de Windows Update-service

  • Windows Services (ook bekend als services. MSC) worden gebruikt om de manier te veranderen waarop Windows-services op uw computer worden uitgevoerd. Deze services zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van applicaties en het beheren van verschillende systeeminstellingen en bronnen. Om veiligheidsredenen, probleemoplossing en prestatieredenen kunt u de instellingen van een service wijzigen. Om de Windows Update-service te stoppen, moet u naar Windows Services gaan. Zoek naar “uitvoeren” en klik op het resultaat “Uitvoeren”.
  • Om Windows Services te openen, typt u “services. MSC” in het dialoogvenster Uitvoeren en klikt u op “OK”.
  • Zoek de service “Windows Update” in het vak Services en klik er met de rechtermuisknop op. Kies in het vervolgkeuzemenu ‘Eigenschappen’.

Stel “Opstarttype:” in op “Automatisch” in het venster Eigenschappen van Windows Update. Als de Windows Update-service is gestopt, zoekt u naar ‘Servicestatus:’ en selecteert u ‘Start’. Om uw wijzigingen op te slaan, klikt u op ‘Toepassen’. Controleer of de fout ‘0x80070422’ is opgelost.

Start de netwerklijstservice opnieuw

De Windows Network List-service bepaalt met welke netwerken de machine is verbonden, verzamelt en onderhoudt netwerkeigenschappen en informeert toepassingen wanneer deze waarden veranderen. Het is aangetoond dat het herstarten van de Network List-service sommige gebruikers helpt om de “0x80070422”-fout op te lossen, dus we raden u aan het te proberen. Zoek de Network List-service in Windows Services (zoals op een eerdere manier). Selecteer “Opnieuw opstarten” in het contextmenu wanneer u met de rechtermuisknop op deze service klikt. Wanneer u met de rechtermuisknop op de Network List-service klikt, selecteert u “Stop” en vervolgens “Start” om de service opnieuw te starten. Controleer of de fout “0x80070422” nog steeds bestaat na het updaten van Windows.

Windows-probleemoplosser uitvoeren

Windows wordt geleverd met een aantal probleemoplossers die snel een aantal computerproblemen kunnen diagnosticeren en automatisch kunnen oplossen. Probleemoplossers kunnen niet alles repareren, maar ze zijn een goede plek om te beginnen als je computer- of besturingssysteemproblemen hebt. Om te beginnen met het oplossen van problemen, gaat u naar Instellingen en typt u “problemen oplossen” en kiest u vervolgens “Problemen oplossen” in het vervolgkeuzemenu.

Selecteer “Windows Update” in het menu “Aan de slag”. Volg de instructies nadat u op “De probleemoplosser uitvoeren” hebt geklikt. Onderzoek of de probleemoplosser voor Windows-upgrades de fout “0x80070422” heeft opgelost en of u Windows nu probleemloos kunt bijwerken.

IPv6 uitschakelen

IPv6 is de meest recente versie van het Internet Protocol (IP), een communicatieprotocol dat een mechanisme biedt voor het identificeren en lokaliseren van machines op netwerken en het routeren van gegevens over het internet. IPv6 is gemaakt als reactie op het langverwachte probleem van IPv4-adresuitputting. Het “0x80070422”-probleem kan worden opgelost door de IPv6-functionaliteit uit te schakelen.

Het Netwerkcentrum is de eenvoudigste manier om IPv6 op het Windows-besturingssysteem uit te schakelen. Om toegang te krijgen, ga naar Configuratiescherm en selecteer “Bekijk netwerkstatus en taken” onder “Netwerk en internet” in het menu “Netwerk en internet”.

  • Maak verbinding door op de link te klikken (in ons geval “Ethernet”).
  • Klik op “Eigenschappen” in het verbindingsstatusvenster.
  • Zoek “Internet Protocol versie 6 (IPv6)” in het venster met verbindingseigenschappen en schakel de knop uit om het uit te schakelen. Om uw wijzigingen op te slaan, klikt u op ‘OK’. Controleer of hiermee de fout “0x80070422” is opgelost.

We hopen dat een van de manieren die in dit artikel worden gegeven het probleem “0x80070422” oplost en dat u Windows 10 nu zonder problemen kunt bijwerken.

Video die laat zien hoe u Windows Update-fout kunt oplossen: code 0x80070422

We zullen u enkele stappen geven voor het oplossen van Windows Update-fout: code 0x80070422 werkt niet. En mocht je ooit een probleem hebben met je Windows Update Error: Code 0x80070422, dan kun je contact opnemen met Window Klantenservice Nederland. De oplossingen en de klantenservice voor het oplossen van problemen. Ze kunnen uw Windows Update-fout: code 0x80070422 oplossen via online ondersteuning voor inloggen op afstand.

Published by Elinathomas

Gigaset Contact Nederland +31-182796553 provides you hassle-free, as well as specific customer support for all types of mailing errors. Gigaset Contact Nederland provided by our experts is not bounded to a specific area. We believe in providing help and technical support to our users in every possible way that will result in the ease of their work for sure. Our customer support is available 24/7 for your service on Gigaset Contact Nederland: +31-182796553. https://klantenservices.co/gigaset-contact/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: