Design a site like this with WordPress.com
Get started

Een video maken voor een Facebook-omslagfoto

Een tijdje geleden – nu twee jaar geleden – schreven we een bericht over het gebruik van video voor je omslagafbeelding op Facebook. Je kunt die originele post hier bekijken. Sindsdien heb ik niet echt een al te grote toename in het gebruik van video-omslagen gezien, en ik vraag me af waarom.

Lukt het niet? Welnu, de voorbeelden die we in dat oudere bericht hebben gelinkt, zijn nog steeds live, dus de functie bestaat nog steeds. Nu op een Facebook-pagina kijken en “foto / video uploaden” is nog steeds een optie, dus de functie bestaat duidelijk nog steeds. Het is niet beperkt tot grotere pagina’s of iets anders, omdat het beschikbaar is op een pagina die ik gebruik voor testen, die nooit is gepubliceerd en geen fans heeft.

Werkt het niet voor marketing? Ik kon zien dat dit een beetje een probleem was, maar niet veel. Ik bedoel, het merendeel van je interactie op Facebook draait niet om je pagina, maar om gebruikersfeeds en berichten, dus veel van je volgers weten misschien nooit dat je een video-omslag hebt. Degenen die het WEL opmerken, zullen de video prima kunnen bekijken.

Nee, het lijkt erop dat Facebook andere eisen stelt aan video in een omslagfoto. Video’s moeten minimaal 820 × 312 zijn en Facebook raadt de standaardresolutie van 820 × 462 aan. Dit is bijna exact 16: 9, maar het probleem is dat Facebook vaak een deel van de boven- en onderkant van de video afsnijdt. Dit betekent dat wanneer je een video maakt, je geen waardevolle informatie in de strepen aan de boven- en onderkant kunt plaatsen.

In elk geval is het niet zo moeilijk als het lijkt om een ​​video te maken om als omslag te gebruiken. Iedereen die wacht omdat ze niet zeker van zichzelf zijn of niet zeker weten hoe ze iemand moeten laten voorlezen om te leren.

Leer de vereisten

Het eerste dat u wilt doen als u een video voor uw coverslot gaat overwegen, is leren wat u voor die video kunt gebruiken. Facebook beveelt een resolutie van 820 × 462 aan, maar je kunt die opschalen zolang je video nog steeds 16: 9 is. Iets kleiner dan 820 × 312 zal niet werken.


Bovendien moet uw video tussen de 20 en 90 seconden lang zijn. De meeste video’s die we voor Facebook maken, zijn langer, of ze zijn bedoeld als korte Vine-achtige clips, dus vallen ze buiten dit bereik.

Moet je een langere video of een kortere video kiezen? Als je bedenkt dat de meeste gebruikers een korte aandachtsspanne zullen hebben als ze op je pagina browsen, denk ik persoonlijk dat een kortere video beter is. Dat is echter helemaal aan jou, dus voel je vrij om het zelf te testen.


Een ding om hier te vermelden is dat, net als bij een omslagfoto, wanneer je een video uploadt om te gebruiken – of een eerder geüploade video kiest om te gebruiken – deze een videopost wordt. Gebruikers kunnen door de video klikken om bij de videopost te komen, en die post heeft alle gebruikelijke attributen van een video op Facebook. Het heeft een uitgebreide videopagina met een aantal weergaven, opmerkingen, reacties, een afspeelbalk, shares en al de rest.

Omdat Facebook van video houdt, kun je dit in je voordeel gebruiken. Schrijf een beschrijving die uw video als omslagvideo laat zien en verleid mensen om deze in zijn natuurlijke omgeving op uw pagina te bekijken.

Groenblijvend of tijdelijk?

Een tweede vraag die u moet beantwoorden, is deze: wilt u dat uw omslagvideo een tijdelijke, tijdige advertentie is voor iets dat u presenteert, of wilt u dat het meer een groenblijvende video is die u kunt instellen en vergeten?

 • Dit dakbedekkingsbedrijf dat we de vorige keer als voorbeeld hebben gebruikt, gebruikt dat van hen als een altijdgroen verkooppraatje voor het soort werk dat ze doen; residentieel en commercieel, alle dakbedekking, alle kwaliteit.
 • MGM Resorts heeft een eenvoudige video van een waterpartij en een slogan, iets dat laat zien welke soorten entertainment ze kunnen samenstellen in een incidentele waterpartij, en een relatief tijdloze video.
 • Hello Social heeft een cartoonachtig, geanimeerd stadsbeeld dat ze gebruiken als onderdeel van hun branding, om te laten zien dat ze worden gebruikt door verschillende merken en dat ze werken aan de integratie van een ecosysteem.
 • Deze film speelt een teaser-trailer af met een gevechtsscène, met een stukje tekst dat aangeeft dat de film uit is en te koop is.
 • Easil is een doe-het-zelf-ontwerpengine die lijkt op iets als Canva, en ze gebruiken een video om hun ontwerpproces in actie te laten zien, met een hoop tekst waarin wordt uitgelegd wat ze doen.

U zult zien dat vrijwel elk voorbeeld dat ik kan vinden een groenblijvende video is. Ik twijfel er niet aan dat er meer tijdelijke video’s bestaan ​​of hebben bestaan, maar als ik ze aan jou link, is de kans even groot dat ze verdwenen zijn tegen de tijd dat je dit in de toekomst leest.

Dat wil niet zeggen dat je geen tijdelijke video kunt gebruiken voor een omslagvideo. Het gebruik ervan als een soort mobiel reclamebord, teaser voor een productlancering of een andere vorm van reclame is volkomen acceptabel, zelfs waardevol. Het is gewoon moeilijker om naar een voorbeeld te verwijzen, dat is alles.

Negeer geluid

Een ding dat je misschien is opgevallen, is dat de video’s die als omslagvideo’s worden gebruikt, een bepaald iets missen. Ze missen met name videobediening. Je kunt ze pauzeren en afspelen, en je kunt ze weer uitschakelen als ze geluid hebben, maar ze beginnen gedempt. Opmerking: ik heb in het verleden misschien al gezegd dat deze video’s worden gepauzeerd. Dit was mijn fout; Ik gebruik een plug-in om veel autoplay uit te schakelen, en deze heeft ook uitgeschakeld. Covervideo’s worden automatisch afgespeeld, gedempt, waardoor ze over het algemeen behoorlijk aantrekkelijk zijn.

Toch hebben deze video’s standaard geen geluid, dus als je een video voor je omslag maakt, wil je zeker weten dat je geen geluid nodig hebt om het te begrijpen. Geen indelingen “persoon die tegen de camera praat” bijvoorbeeld. Je wilt niet op geluid vertrouwen en dan iemand het gedempt laten bekijken, en als je halverwege een video met geluid opent, moet de gebruiker wachten tot het doorloopt om het begin te horen, omdat ze niet naar een specifiek gedeelte van de video.

Gebruik statische tekst

Omdat je nooit weet op welk punt de gebruiker de video gaat opzoeken en bekijken, weet je niet wanneer ze beginnen met kijken. Dit is de reden waarom eenvoudige loops beter werken dan langere uitleggers.


Als je tekst in je video wilt gebruiken (en dat hoeft niet), maak deze dan zo statisch mogelijk. De MGM en filmvoorbeelden hierboven doen dit beide; ze hebben statische tekst op de video met een achtergrond die animeert.

Oh, voel je vrij om te experimenteren met een sequentiële animatie met tekst die iets uitlegt als je wilt. Misschien werkt het prima voor uw merk. Persoonlijk zou ik echter aanraden om een ​​diavoorstelling te gebruiken die gebruikers kunnen besturen in plaats van een video die ze daarvoor niet kunnen gebruiken.

Bepaal een doel

Wat wil je dat je Facebook-omslagvideo voor je bereikt?
Ik heb een aantal voorbeelden doorgenomen en een paar verschillende archetypen bedacht die ik het vaakst zie.

 • Productaankondigingen of showcases. Deze komt vrij vaak voor: laat gewoon zien wat je aanbiedt of wat je doet. Dat dakbedrijf toont zowel residentiële als commerciële daken, Easil toont hun ontwerpwerk, enzovoort. Voor een “nieuw product” -versie gebruikte Disney tijdelijk een video om hun Avatar-wereld te promoten.
 • Service-uitleggers. Easil is daar een goed voorbeeld van. Ze bieden een service aan en ze leggen uit wat die service is. Ze maakten een statisch ontwerp met tekst om het uit te leggen terwijl andere delen geanimeerd zijn.
 • Hervatten of portfolio’s. Ik heb mensen gezien die video’s maken of fotografie produceren, bijvoorbeeld eenvoudige video’s maken die hun werkkwaliteit laten zien als een soort van onmiddellijk zichtbaar cv wanneer een gebruiker hem bezoekt.
 • Esthetiek. Een bedrijf als Hello Social gebruikt hun foto om een ​​bepaald element van esthetiek of branding te laten zien. Ik heb andere pagina’s gezien met eenvoudige, abstracte animaties om ook de persoonlijke esthetiek van de gebruiker te laten zien.
 • Verleiding om te bezoeken. Dit hotel in Chicago produceerde een esthetisch aantrekkelijke video van hun bar om mensen te verleiden om te bezoeken. Andere locaties die ik heb gezien, hebben video’s van het binnenlopen van hun gebouw, of uitzichten vanuit hun hotelkamers, of wat dan ook, om mensen te verleiden om op bezoek te komen.
 • Cinemagraph of logo. Soms is simpel alles wat je nodig hebt. Een geanimeerde versie van uw logo of een eenvoudige geanimeerde cinemagraph kan uw merk onder de aandacht brengen zonder al te complex te zijn.

Als je eenmaal een idee hebt van de video die je wilt maken, dan moet je die ook maken. U kunt dat op verschillende manieren aanpakken met behulp van verschillende tools.

Uw video produceren

Zoals ik het zie, zijn er drie manieren om een ​​video te maken die je als omslagvideo kunt gebruiken.

De eerste manier is om iemand anders te betalen om het te doen. Er zijn genoeg freelancers die bereid zijn om voor wat geld te werken, en die een idee en middelen die je ze verstrekt, kunnen omzetten in een video. Hier is een Fiverr-zoekopdracht met mensen die een Facebook-omslagvideo willen maken voor slechts $ 20. Evenzo is hier een Upwork-zoekopdracht met mensen die bereid zijn om ergens tussen de $ 15 en $ 100 per uur voor videoproductie te werken.

De tweede manier om een ​​omslagvideo te maken, is door zelf het beenwerk te doen. Je hebt videoproductieapparatuur nodig, zoals een camera met een behoorlijke resolutie, of een soort animatiestudio die de ontwerpelementen kan maken die je wilt gebruiken. Je hebt ook wat software nodig om je video te bewerken. Adobe Premiere, Lightworks en Final Cut Pro zijn allemaal goede voorbeelden waarvan ik weet dat ze ze gebruiken.

Merk op dat deze methode doorgaans de meest arbeidsintensieve en wellicht de duurste optie zal zijn, simpelweg omdat investeren in software van de bovenste plank en de apparatuur die nodig is om video te produceren duur kan zijn.

De derde en laatste manier is om een ​​eenvoudige op sjablonen gebaseerde editor te gebruiken. Ik heb veel over Canva gepraat op deze site, omdat het een op sjablonen gebaseerde grafische ontwerpengine is die statische afbeeldingen produceerde voor je sociale media-pagina’s, blog of wat dan ook. Wat als er zoiets als een Canva was, maar dan voor video? Op sjablonen en activa gebaseerde bewerking via een webapp klinkt ideaal. Gelukkig bestaan ​​dergelijke apps.

Maker Moon is een online op sjablonen gebaseerde video-editor die sjablonen biedt, sommige gratis en sommige voor geld. Ze watermerken gratis video’s, wat jammer is, maar de betaalde versie kost slechts $ 70 per jaar, dus het is echt niet zo erg om te kopen.

Adobe Spark maakt deel uit van de creatieve suite van Adobe-apps en stelt je in staat om afbeeldingen en video’s te maken die lijken op hoe Canva werkt, maar met een Adobe-achtige draai aan hoe het hele ding werkt. Spark Video werkt als een web-app en als een iOS-app, hoewel er momenteel geen Android-versie is.

Wave is beschreven als Canva for Video, dus het is precies wat we hier zoeken. Het is een gratis online videomaker met een betaald abonnement voor een aantal extra functies, zoals MP4-export, white-label-voorbeelden, enzovoort. Verschillende betaalde abonnementen variëren van $ 9 tot $ 50 per maand.

Als u een van deze tools gebruikt, wordt videoproductie gemakkelijk, hoewel u misschien niet iets vindt dat perfect bij uw concept past. Toch is het de moeite waard om eens te kijken, vind je niet? Bij technische problemen kunt u terecht op Facebook Telefoonnummer klantenservice.

We bieden ook een Samsung Nummer voor technische ondersteuning.

Published by Elinathomas

Mijn naam is haleybrown en ik woon in Amsterdam, Nederland. Ik heb engineering gedaan aan de Universiteit Gent en werk nu met Google als technisch support engineer. Ik hou van muziek, zingen, boeken lezen. Ik vind het leuk om netwerkproblemen op te lossen, daarom kies ik voor engineering. Als je een probleem hebt met je Google-account, bel dan dit nummer. https://bellenmerken.com/google/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: